Een vreemde start

In november 2019 is Studio Picot, een ontwerp en illustratie studio, opgestart en is er de maanden die volgden een hoop gebeurd. Samen met zusterondernemingen Baaij Light Cards en Gebarenfamilie zijn er in die maanden veel stappen gezet en keuzes gemaakt. Zo hebben we voor Gebarenfamilie meegedacht met het opzetten van een webshop met leuke artikelen die gepersonaliseerd kunnen worden, ook op maat. Deze webshop (gebarenfamilie.nl) is beslist een kijkje waard.

Daarnaast hebben we in januari samen met Baaij Light Cards een complete productieruimte ingericht met printers en afwerkmachines. Om met de apparatuur te werken waren er een hoop trainingen nodig, veel geduld en een hoop tijd. Niet alles liep even vlot, maar uiteindelijk kwamen we op een punt dat de machines konden gaan draaien. En dat gingen ze ook doen.

Want toen kwam Corona..

En het werden drukke tijden. Mensen begonnen kaarten te sturen. Het begon met rouwkaarten.. Maar toen volgde ook de vraag naar bemoedigingskaarten en paaskaarten. De productie kwam op gang en doordat we alles zelf in huis konden doen, van ontwerp tot afwerking, werden er lange dagen en weken gemaakt.

Door deze ontwikkeling kwam er van ons andere plan minder terecht. In februari hadden we, Baaij Light Cards en Studio Picot, namelijk de wens om gezamenlijk een nieuwe webshop op te zetten gericht op exclusieve kaarten. Met eigen unieke ontwerpen en kaarten met een boodschap. Kaarten die je raken door middel van een bijbeltekst, of een spreuk, een wens of een mooi lied. Niet wetende dat het een aantal maanden later wel heel toepasselijk zou kunnen zijn.

Want toen kwam Corona..

En het werden vreemde tijden. We hadden natuurlijk mooie kaarten voor ogen, maar niet specifiek voor de huidige periode. De ontwerpen die we hadden gemaakt pasten niet, dus werden aangepast. Veel tijd hadden we niet omdat de productie voor Baaij Light Cards ook door moest gaan. Daardoor duurde het langer dan we verwacht hadden en zijn we misschien een beetje laat met het lanceren van deze webshop.

Maar eenkaartjeraaktje is online. Met kaarten die je raken. We hebben een mooie lijn kaarten uitgewerkt met diverse teksten van Joke Verweerd, met liederen van Sela, Bijbelteksten of algemene teksten. We denken dat het ondanks de omstandigheden een mooi begin is om mensen op deze manier te kunnen bemoedigen en een hart onder de riem te steken. Inspireer elkaartjes,  bemoedig elkaartjes, geef om elkaartjes, zeg het elkaartjes. Stuur ze naar je familie, vrienden, buren, collega’s of wie dan ook.

Laten we er voor elkaar zijn. En als je het soms niet kan zeggen, stuur het dan. Het zal mensen raken.

Warme groet,

Een kaartje raakt je, een samenwerking van Studio Picot en Baaij Light Cards.